Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

 

Ο Μουσικοδραματικός  σύλλογος  ΄ΑΠΟΛΛΩΝ΄ Καλού  Αγρού Δράμας ιδρύθηκε το 1979 από την αγάπη των κατοίκων του χωριού για την ελληνική παράδοση,  προσπαθώντας να γίνει ένας ζωντανός κρίκος,  που θα μεταφέρει τα ήθη και έθιμα των προσφύγων προγόνων μας, από την μικρά Ασία και την Θράκη μέσω των νέων στις επόμενες γενιές .

 


Σκοποί του συλλόγου είναι: η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς,  η διδασκαλία των νέων με μουσική παιδεία, η προαγωγή και ανάπτυξη  του βιοτικού και πολιτιστικού επιπέδου του χωριού και η ψυχαγωγία με εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό.


Σήμερα ο Μουσικοδραματικός σύλλογος Απόλλων συντηρεί μια πλούσια ιματιοθήκη με φορεσιές Μικρασιατικές Μερσίνας και Κάτω Παναγιάς, Θρακιώτικες Ελληνοχωρίου, ανδρικές Ναϊπίου, Μακεδονικές, και Νησιώτικες. 


Με τα εγκαίνια που έγιναν στις 20 Μαρτίου 2005 μπαίνουν τα θεμέλια της δανειστικής βιβλιοθήκης με περίπου τρεις χιλιάδες βιβλία από την ελληνική, ξένη και παιδική λογοτεχνία, βιβλία ιστορικού , θρησκευτικού και λαογραφικού περιεχομένου. Ένα μεγάλο μέρος αποτελείτε  από δωρεές βιβλίων προς το σύλλογο,  ενώ κάθε χρόνο η διοίκηση του συλλόγου φροντίζει να εξασφαλίσει ένα κονδύλιο για τον  εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης με νέους τίτλους αξιόλογων βιβλίων.

 


Από τις αρχές του 2006 έχει την δική του ιστοσελίδα στο διαδικτυακό χώρο.  Μέσα από την  ιστοσελίδα την οποία οργανώνει, επιμελείται, και ενημερώνει ο πρόεδρος  του συλλόγου κ. Κεμετζής Κωνσταντίνος πληροφορεί και προβάλει τις δραστηριότητες του συλλόγου τα ήθη και έθιμα του τόπου μας, ενώ παράλληλα είναι κι ένας χώρος επαφής για αυτούς που ζουν μακριά από το χωριό και το αποδεικνύουν με τις περίπου 350 επισκέψεις που δέχεται ο χώρος κάθε μηνά.


Σε συνεργασία με διάφορους φορείς διοργανώνει μαθήματα ξένων γλωσσών, ζωγραφικής, κοπτικής ραπτικής παραδοσιακών φορεσιών .

 

Τελευταία Νέα

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ 2013

Περισσότερα...

1o Φεστιβάλ Φιλαρμονικών

Περισσότερα...

6ο Φεστιβάλ Νεανικών Μουσικών Σχημάτων

Περισσότερα...

Ενημέρωση μέσω e-mail

Στιγμές Στον Χρόνο

  • Ο σύλλογος +

    Ο Μουσικοδραματικός  σύλλογος  ΄΄ΑΠΟΛΛΩΝ΄΄ Καλού  Αγρού Δράμας ιδρύθηκε το 1979 από την αγάπη των κατοίκων του χωριού για την ελληνική Read More
  • Σκοπός του Συλλόγου +

    Σκοποί του συλλόγου είναι: η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς,  η διδασκαλία των νέων με μουσική παιδεία, η προαγωγή και Read More
  • Η ιστοσελίδα +

    Από τις αρχές του 2006 έχει την δική του ιστοσελίδα στο διαδικτυακό χώρο.  Μέσα από την  ιστοσελίδα την οποία οργανώνει, Read More
  • 1