Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Βρίσκεται ΝΔ σε απόσταση 8 Κm από την Δράμα ομώνυμη πρωτεύουσα του νομού Δράμας και σε υψόμετρο 70μ. Διοικητικά υπάγεται στον Δήμο Δράμας και είναι αγροτική περιοχή.

 

 

 


Ο συνεταιρισμός, ο Αγροτικός σύλλογος, ο Πολιτιστικός σύλλογος , ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και ο οργανισμός φιλαρμονικής είναι δείγματα ανάπτυξης και δραστηριοποίησης του πάντα ενεργού και ανήσυχου πνεύματος των κατοίκων.

 

 

 

 

Φιλαρμονική και παραδοσιακοί χοροί είναι το δεύτερο σχολείο όπου συμμετέχουν με αγάπη όλα σχεδόν τα παιδιά του χωριού.

 

 

 

 

 

Άξιοι επιστήμονες γιατροί, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, μηχανικοί, στρατιωτικοί μεγάλοι τεχνίτες, έμποροι ,καταξιωμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες και σύγχρονοι αγρότες πλαισιώνουν τη νέα  εικόνα του Καλού Αγρού.

 

 

 

 

 

 

Με τις δημοτικές εκλογές του 1998 ο Καλός Αγρός γίνεται δημοτικό διαμέρισμα του διευρυμένου δήμου Δράμας.

Κατά  την απογραφή του 2001 οι μόνιμοι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος είναι 1216 άτομα, ενώ οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι περίπου 1692 άτομα.

 

 

 

Σήμερα η καλλιέργεια της γης και η κτηνοτροφία γίνεται από νέους αγρότες οι οποίοι ασχολούνται επιχειρηματικά με γνώσεις και κατάλληλο σύγχρονο εξοπλισμό.

 

 

 

 
Οι περισσότεροι νέοι μετά τις σπουδές τους ασχολούνται με ατομικές επιχειρήσεις και την παροχή υπηρεσιών, ενώ η έλλειψη θέσεων  εργασίας είναι εμφανέστατη σε όλες τις ηλικίες.

 

 

 

 

Ο Καλός Αγρός σήμερα, τρίτος σε πληθυσμό μέσα στον δήμο Δράμας, έχει να προσφέρει πολλά στους  κατοίκους και κυρίως στους νέους ανθρώπους. Σύγχρονο  καινούργιο παιδικό σταθμό, περισσότερες αίθουσες στο Δημοτικό σχολείο μετά την πρόσφατη επέκταση, γυμναστήριο - προπονητήριο, γήπεδα ποδοσφαίρου ,μπάσκετ  δανειστική βιβλιοθήκη , κέντρο πληροφορικής, μουσική παιδεία μέσα από την φιλαρμονική ορχήστρα  , παραδοσιακούς χορούς, μαθήματα και δημιουργικές απασχολήσεις από τα τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου , χώρους αναψυχής και περιπάτου, ταβέρνες, μικρά καταστήματα, παραδοσιακά καφενεία και σύγχρονες καφετερίες. 

 

 

Σημαντική είναι η προσφορά των νέων μας ανθρώπων και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου συμμετείχαν ως εθελοντές, λαμπαδηδρόμοι καθώς επίσης και η συμμετοχή του Ατέσογλου Γιώργου στους αγώνες SPECIAL OLYMPICS 2005 στην Σαγκάη με την κατάκτηση του επάθλου της 2ης θέσης από την ομάδα του. 

 

 

 


Σήμερα μέσα στην λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης,  θεωρούμε  πως είναι μεγαλύτερη η ανάγκη από κάθε άλλη φορά, να διαφυλάξουμε την ιστορία,  την παράδοση και τα έθιμα μας και πιστεύουμε πως όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα στηρίζουν με το ενδιαφέρον και την αγάπη τους, μαζί με όλους τους άλλους θεσμούς της ελληνικής κοινωνίας και τους πολιτιστικούς συλλόγους  οι νέοι μας θα είναι  αντάξιοι συνεχιστές της μεγάλης ιστορίας του πολύπαθου τόπου μας

Τελευταία Νέα

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ 2013

Περισσότερα...

1o Φεστιβάλ Φιλαρμονικών

Περισσότερα...

6ο Φεστιβάλ Νεανικών Μουσικών Σχημάτων

Περισσότερα...

Ενημέρωση μέσω e-mail

Στιγμές Στον Χρόνο

  • Ο σύλλογος +

    Ο Μουσικοδραματικός  σύλλογος  ΄΄ΑΠΟΛΛΩΝ΄΄ Καλού  Αγρού Δράμας ιδρύθηκε το 1979 από την αγάπη των κατοίκων του χωριού για την ελληνική Read More
  • Σκοπός του Συλλόγου +

    Σκοποί του συλλόγου είναι: η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς,  η διδασκαλία των νέων με μουσική παιδεία, η προαγωγή και Read More
  • Η ιστοσελίδα +

    Από τις αρχές του 2006 έχει την δική του ιστοσελίδα στο διαδικτυακό χώρο.  Μέσα από την  ιστοσελίδα την οποία οργανώνει, Read More
  • 1